Underbar söndag!

« 2009-05-31 / 19:50:20 kategori: Allmänt »
Förlåt för att jag inte slängde in ett inlägg igår, men jag hittade inte min kameraladdare! Jag har letat i en hel timme nu, men självklart fann jag den där jag minst anade det!... I sängen! :) Igår blev det en jättesnabbis till Centrum då jag ville hitta ett par shorts och något fint till min kusin som tar studenten på tisdag! :) Detta fick det bli:

                              
                               Ett par rosa tygskor med prickiga skosnören och ett par jeansshorts! :)

                              
                         Två sköna tunikor! En gul och en svart som är jättefina till lite färgglada skärp!

Efter den korta shoppingrundan, fick det blir lite middag hos mormor! :) Hoppas att ni har haft en riktigt härlig söndag idag i den jätteHETA värmen! Och hoppas att ni får en trevlig vecka. 23! PUSS.

                                
                                                                                      Dagens middag!

Heeeelg - Ändrade planer.

« 2009-05-29 / 16:27:15 kategori: Allmänt »
Åh, underbart väder, inga mer prov för denna termin och sovmorgon i hela två dagar(man får ju vara glad för den ledighet man får nu in i det sista innan betygen släpps)!!! Kan det bli bättre? :-) Är verkligen galen i helgerna! Speciellt fredagar. Hoppas att ni har haft en häärlig fredag! Tänkte passa på att visa lite bilder från igår. Jag var nämligen med några vänner och grillade lite(trots att det spöregnade!). Det var ändå riktigt mysigt.
                                          

                                        Det var riktigt gott med grillade marshmallows i regnet! :)

Det var tänkt att jag skulle följa med mamma och lillsyrran till några av mammas kompisar och käka lite middag idag, men då jag mötte farmor på vägen, så bestämde jag mig för att vara med henne ikväll istället! :) Så ikväll blir det tacos, lite snacks till finalen i  TALANG 2009! :) Glöm inte det! Hur ser er fredag ut? :) Njut av helgen! Vi hörs vänner.
                                  
                              Men nu blir det lite sol på balkongen och sen drar vi iväg till affären! :)

                                                                          Antal skoldagar kvar:

                                                                                        8

Sov så gott! :)

« 2009-05-27 / 23:03:55 kategori: Allmänt »
                
Sitter här i sängen och gäspar. Hoppas att ni alla har haft en trevlig onsdag :). Själv har det mest blivit slappande för min del. Jag och farmor gjorde hennes specialité, nämligen pastagratäng! Vi passade också på att äta middag ute på balkongen tillsammans då det var toppenväder ute, men lite blåsigt bara! :)
                      
Lillsyrran Leia tappade även sin första tand här om dagen. Hon ville så gärna att jag skulle ha med dem här bilderna på henne där hon stolt visade upp sina fina tänder :). Tänk vad glad man kan bli över att tappa en tand! Själv skulle jag nog börja gråta om jag fick veta att någon av mina tänder var lösa, haha.

Det här med mjölktänder är ändå lite kul. Jag kommer knappt ihåg hur gammal jag var när jag tappade min första mjölktand, men jag var mycket äldre än Leia(5 år) vet jag i alla fall! :)

Men nu är det nog dags för mig att läsa lite innan jag slocknar här. Det känns precis lagom att lägga mig. Sov så gott kära vänner! Puss från en trött Fanny :).

Nu har vi ÄNTLIGEN flyttat! :) Häng med på en titt!

« 2009-05-26 / 16:55:04 kategori: Allmänt »
Vad häärligt med en långhelg :) Nu är jag TILLBAKA! Hoppas att ni har haft en riktigt mysig dag idet somriga vädret. Själv har jag haft fullt upp med flytten sedan i onsdags. Åka dit, åka hit, packa upp, packa ner...ja, allt det har man gjort hela helgen. Tur som var, hjälpte flyttgubbarna oss att ta upp alla dessa lådor och kartonger som skulle till vårt nya hus, annars hade vi aldrig klarat av det!  ;-)


..Och sköljpaddorna Skalman och Skruttis var överlyckliga när de fick se oss i huset! Haha, det låter säkert konstigt, men det är faktiskt sant. De båda sprattlade med både ben och armar och ville komma upp när de fick syn på oss! :) Fast man får dock akta sig för att ta ned fingrarna till dem då de ofta tror att det är mat när de är hungriga! ;-)

Eftersom farfars och hans frus kolonilott ligger tvärs över gatan från oss, hälsade vi på dem under flytten i Nyköping! :)

Det har gått snabbare än vad jag hade trott, hela mitt rum är i princip färdigt, och detsamma gäller det med Melinas och Leias. Sedan är det båda vardagsrummen och lite i köket som återstår! Men vi har hjälpts åt, och då går det ju riktigt snabbt! :)

Huset och vårt område från lite olika vinklar! :) Ps! För er som int vet, är det gröna huset vårt.

Juste, jag höll ju på att glömma! Här är mitt nya rum för er som vill se! :)

Just nu bor jag och syrrran hos farmor fram tills vi slutar skolan :). Men nu blir det lite mys på balkongen med farmor!  :) Puss på er.

Frissan!

« 2009-05-19 / 19:03:22 kategori: Allmänt »
Åh, jag känner mig så otroligt fräsch  i håret nu! :) Är otroligt nöjd. Efter klippningen följde jag med resten av familjen till thairestaurangen nära oss! Nu är verkligen ALLT nerplockat i flyttkartonger, så det gick inte att äta middag här hemma! Och i morgon flyttar vi till Nyköping! Det känns så konstigt, men samtidigt jättespännande att flytta ifrån Stockholm som jag har bott i hela mitt liv. Men jag ser fram emot att prova på något nytt. Träffa nya människor, bo i hus och inte behöva vara rädd om kvällarna är guld värt :). Man får hoppas att det blir lika trevligt där som man har drömt om!



                                                                           Håret fick mycket mer volym nu! :)
                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                                           
                                                  ..Och flyttkartonger har vi i hela lägenheten nu!

Hoppas att ni alla har haft en riktigt HÄRLIG dag! I morgon åker vi till huset och stannar där under helgen! :) Det blir självklart mycket bilder därifrån som ni får se. Jag går mellan 8-11.00 i morgon, vilket är jätteskönt!
                                                  Önskar er alla en riktigt trevlig långhelg:) .Puss och kram på er!

En regning start på veckan!

« 2009-05-18 / 16:17:14 kategori: Allmänt »
Hoppas att ni har haft en riktigt bra skolstart/start på jobbet idag trots det trista vädret! :-) Då är det bara en och en hlav dag som återstår innan det är dags för ännu mer ledighet i fyra hela dagar. Visst känner man sig lite bortskämd?

Imorgon blir det äntilgen av med klippningen hos frisören som jag säkert har pratat om i en evighet att det ska bli av^^. Skönt att klippa bort alla risiga toppar i håret. Jag har nog aldrig haft så slitet hår. Håret måste ha slitits mycket i solen under resan i Thailand i mars(säger vi=) .

           Här är mina tre beställda klänningar förresten som mamma hämtade ut idag ;-).
                              
Nu måste jag nog gå in i köket och hämta ytterliggare en smörgås! Efter en lång dag i skolan(åtta timmars skoldag) blir man vålhungrig när man väl kommer hem, i alla fall jag! :) Just nu känns det som jag skulle kunna äta upp allt som finns i hela kylskåpet^^. Sen får det lov att bli lite plugg inför svenska grammtikprovet i morgon! Puss&kram på er.

Antal skoldagar kvar( fram till den 11 Juni) :
                           FEMTON!

Söndag!

« 2009-05-17 / 18:35:55 kategori: Allmänt »
Jag börjar känna mig lite bättre nu! Förlåt för min dåliga uppdatering, men efter att jag har varit sjuk och varit på landet, så har jag inte hunnit uppdatera mig i helgen. Hoppas att ni har haft en riktigt härlig helg! :-) Såg ni också på melodifestivalen i lördags förresten? :) Jag måste själv säga att jag blev riktigt imponerad av årets Eurovision Song Contest i Moskva! :) Tänk att de lade ner över 300 miljoner kronor på bara arenan i Moskva! Det var dessutom betydligt fler låtar i år som var RIKTIGT bra! Personligen tycker jag nog inte att Sveriges låt var någon vidare i år, men superkul att Norges bidrag vann hela Eurovision Song Contest i år :). Kanske blir det ändå en sväng till vackra huvudstaden Oslo nästa år när det är dags för nästa Eurovision Song Contest?! ;-) Skulle vara riktigt kul!

                                        
                                  Det fick bli morotskaka med färska jordgubbar på landet till melodifestivalen! :)

Men nu ska jag fortsätta att titta på filmen :).  Hoppas att ni får en riktigt mysig kväll!

Tandreglering!

« 2009-05-13 / 17:09:17 kategori: Allmänt »
Puh, nu har jag gått till tandregleringen för andra gången och spände tandställningen för första gången idag! Så lite framåt tgår det rots allt med det här eländet. Bara tio månader kvar! Jippi. Hur som helst vill jag inget annat än att förhoppningsvis få perfekta tänder, så ska man vara fin får man lida pin! :)
                                         
Ett enkelt turkost linne med små fickor hittade jag idag. Nu blir det lite försenad mellis :).

Nog om detta, jag måste ringa lilla farmor och sedan hjälpa till i köket med Carbonaran! ;-) Hoppas att ni har haft en riktigt underbar torsdag. Puss på er.
Ps! Det är bara 18, 5 skoldagar kvar i skolan för min del. Jag slutar den 11 Juni! Tänk att vi snart får sommarlov! :)

..Och lite mer packning!

« 2009-05-12 / 17:39:34 kategori: Allmänt »

Mitt i packandet tänkte jag slänga in ett litet inlägg! :) Det är nämligen så att vi redan har kommit igång med packningen innan vi ska flytta in till huset. Jobbigt att packa, men det känns samtidigt skönt att få rensa ut lite saker. Man hittar ju också en hel del grejer som man knappt har sett röken av på ett antal år, vilket är bra! :) 

Jag hade mitt näst sista nationella prov idag i naturvetenskap. Det känns overkligt att de nationella proven snart är färdiggjorda för min del. Hoppas att det gick bra för alla er övriga nior idag! :) Nu blir det lite ritning för min del och sedan till middag, vår hemmagjorda potatissallad med rostbifff. Mums! Önskar er alla en fortsatt riktigt mysig, rolig och trevlig kväll! Puss.

                                         
                              ...Och här är lite underbara Thailandsbilder från 09. Man kan ju aldrig få nog av dem! xD

11-05-09 = Otursdag!

« 2009-05-11 / 16:37:15 kategori: Allmänt »
Hoppas att ni har haft en bättre start på veckan än vad jag har haft! :) Själv gjorde jag bort mig på engelska muntliga nationella som vi hade idag och resten av dagen måste ägnas åt att läsa, läsa, läsa, läsa ur hela biologiboken som vi har nationella prov på i morgon! Så jag är ledsen, men nu måste jag sätta mig in i plugget och även börja packa ner lite saker i kartonger då vi börjar närma oss flytten som är den 20:e maj! :) Kram på er!

Juste, igår gjorde jag en riktigt god och enkel efterrätt som jag kallar för "Stekta äpplen med glass" :)
                         
Allt du behöver för fyra personer är;
*4 äpplen
*Honung/sirap
*Kanel
*Smör
*Ingefära

Så här gör du;
Skala äpplerna och skär i strimlor. Stek äppelbitarna på hög värme i stekpanna med smör. Tillsätt några skedar honung, ingefära och kanel. Ät med glass.

Víola! Nu har du en supersmaskig efterrätt! Smaklig måltid :).

Pluggsöndag!

« 2009-05-10 / 15:00:21 kategori: Allmänt »
Skönt med söndag! Det blir en hemmadag  för min del. Jag hoppade över lunchbranchen hos några av mina föräldrars kompisar, då jag behövde en vilodag efter att ha haft fullt upp i princip hela helgen :). Jag måste även idag börja komma igång med plugget(!). Hoppas att er helg har varit riktigt rolig! :)
 
Dessa två toppar beställde jag förresten idag! :) Det är alltid lika kul med lite sommarnytt i garderoben! Enkla, men fina toppar fick det bli. Man får hålla tummarna på att de kommer fram också ;-). Hoppas att ni får en underbar söndag! Solen börjar titta fram nu! Stora kramar på er.

En kämpig lördag, men de var värt det!

« 2009-05-09 / 15:35:06 kategori: Allmänt »
Förlåt för min dåliga uppdatering igår, men jag har haft fullt upp! :) Igårkväll åkte nämligen jag, lillasystern Leia och farmor till mina kusiner för att vara barnvakt åt de små! Vi kom inte hem förrän sent på kvällen och därefter var jag tvungen att packa ner det sista till loppisen som vi skulle stå idag. Vi åkte hemifrån klockan sju på morgonen och kom nyligen hem:). Vad man kan bli trött och utmattad efter bara några timmar! Vi var på loppmarknaden som ligger i Vårberg och man känner sig verkligen ofräsch och har ingen ork i kroppen efter en sån här dag. Puh säger jag bara att jag och min syster klarade det här! :-) Vi fick i alla fall ihop en hel del extrapengar! :))

                                        Igår när jag och mamma var på väg från stan, hittade vi det här;



                               
Det blev ett par gladiatorsandaler som jag har velat ha jättelänge:) , ett par finskor , en marinblå och vit-randig lång tunika , yoghurtglass med jordgubbar och för mammas del en fågelholk till vårt nya hus i Nyköping! :) Var så nära att köpa cupcakesen i porslin som en vacker prydnad, men tyvärr fick det bara bli en bild  på dem ;-).

Nu återstår en middag hos några vänner till oss klockan 18.00 ikväll! Ska bli mysigt med lite god mat efter en jobbig dag! :) Hoppas att ni får en riktigt HÄRLIG lördag! Puss och kram på er.

Hem till Elina!

« 2009-05-07 / 15:49:17 kategori: Allmänt »

Då var man hemma igen efter en ytterliggare jobbig dag i skolan! :) Jag fick göra två nationella prov och ett prov som jag hade missat under tiden då jag var i Thailand. Det kändes underbart att få de avklarade, så nu har jag inget mer "rest" att göra! ;-))

Snart ska jag möta upp Elina( www.werneborg.blogg.se ) och åka hem till henne :). Ska bli så kul att träffa henne då det var ett tag sedan! Hoppas att ni får en riktigt bra dag vänner! Kram på er!

                                          
                                                       
                                 

Hollywood-tema!

« 2009-05-06 / 14:13:02 kategori: Allmänt »
Åh, vad jag är trött! :) Ändå kom jag nyss hem och fick lite sovmorgon..! Hoppas att ni har haft en bra onsdag. Själv hade vi i min skola 150-dagarsfest och alla klasser skulle tävla mot varandra då varje klass skulle välja ett tema de skulle ha! Min klass valde hollywood-tema! :)De mindre eleverna i skolan skulle sedan utse en vinnare.  Vinnarklassen skulle få fika :)

Det var så svårt att välja en fimstjärna som man skulle "likna", men för mig fick det bli Marilyn Monroe! Hon var väl den enda som jag kanske skulle kunna likna något! ;-) Här får ni se lite bilder :)
                                  
Vet inte riktigt om jag var så lik just Marilyn Monroe, men här är lite bilder i alla fall! ;-) Ps! Lägg märke till födelsemärket över ena sidan av läppen! 
                               
Nu måste jag börja göra i ordning mig för att snart ska jag och mamsen ge oss iväg till stan för att handla lite! Vi hörs! Kramar på er! :)

Tänk om man kunde få som man ville ibland.. :-)

« 2009-05-05 / 18:06:12 kategori: Allmänt »
..Det vore rätt skönt om man fick som man ville, ja drömma sig bort ibland! För nu vill jag till sommaren 09! ;-) Längtar så otroligt mycket till sommaren just nu! :) Att få sol, bad, inga läxor och riktigt njuta av sommaren med vänner och familj är det bästa som finns! ..Men det är inte så långt kvar! Nu blir en titt i biologiboken och sedan är det dags för mig att äta av pappas goda korvlåda som väntar på mig ute i köket! ;-)

                                             Hoppas att ni har haft en riktigt härlig dag :) Puss på er!
                                             
                                           
PS! Jag tror att jag har underskattat pulverchokladpudding tidigare, men det är riktigt gott med en klick grädde till! Går enkelt och smidigt att göra! :) Kanske blir det en sån idag med?! Den rekommenderas hur som helst  för er som inte har testat den ;-)