En enorm längtan

« 2009-01-29 / 17:16:47 kategori: Allmänt »


Hoppas att ni mår bra? :) Jag kom hem för en stund sedan efter att ha varit hos tandläkaren. Hade som tur var inga hål och kunde pusta ut då! Att borra och få en massa sprutor är ju inte roligt!

På lördag är det bara tre hela veckor kvar tills vi åker till Thailand! :)) ..och snart får vi börja packa resväskorna lite smått! Bara det gör ju att det faktiskt inte känns som att det är så låång tid kvar! Då ska sommarkläderna packas ner, men inte för mycket FANNY! värmen är ju bara bäst!

Snart är det middag, grillad kyckling med ris och min mage bara kurrar efter mat eftersom jag inte hann äta något efter skolan!! Men jag får väl försöka att stå ut i några minuter till! :)

Hej så länge! PussÅkram

Prinsessan Leia fyller år!

« 2009-01-27 / 16:03:42 kategori: Allmänt »

Idag Fyller Min Lilla prinsessa 5 År! Det Ska Vi Fira Med Prinsesstårta Och Presenter. Grattis Gumman! :)

PS! Leias löfte på hennes 5-årsdag var att hon skulle börja sova själv i sin säng! ...Men vi får se hur det blir med det! När vi flyttar i sommar och när hon får ett större rum(än de pyttelilla rummet hon har nu som är mer som ett förvaringsrum) har hon inget annat val än att sova i sitt egna rum! Men jag tror att det blir roligare då! :)

Sunday

« 2009-01-25 / 10:25:57 kategori: Allmänt »


God morgon!

Vaknade nyss av att Leia kom in med ett paket som hon slagit in själv till mig! Haha, i paketet fanns mitt gamla eiffeltornet-halsband, men det är strunt samma ! Jag blev lika glad ändå, för det är ju omtanken som räknas! :)

Idag blir det en lugn och skön söndag, men i eftermiddag ska vi till mina kusiner och fira några som har fyllt år! ÄR det inte lite komiskt.. Min kusin Leo fyller år den 25 Jan, hans bror Kevin den 26 Jan och Leia fyller år den 27 Jan!! :) Lättare än så blir det inte att komma ihåg deras födelsedagar! :D  Hur ser eran söndag ut?

HOppas att du får en trevlig söndag !

KRAMAR,
Fanny

Vilka av systrarna Nilefrii är mest lika?

« 2009-01-23 / 19:17:52 kategori: Allmänt »
 Fanny (5 år) Melina (ca. 5 år)
 Leia (snart 5 år)

Jag skulle villa göra en liten undersökning om vem av oss systrar som ni tycker mest påminner om varandra!? På alla bilder är vi runt fem år gamla! För mig själv är det svårt att avgöra vem som är mest lik vem och jag har hört så många olika synpunkter från en massa olika vem av mig och Melina som är mest lik Leia osv.. Därför skulle jag vilja höra vad ni egentligen tycker! Skulle vara jättekul!

Trevlig helg! :)

Världens keligaste!!

« 2009-01-22 / 21:18:07 kategori: Allmänt »
 
(Bella är Leias favorit! Det verkar också som att Leia är en av Bellas favoriter! Hon är så försiktig med hundar och hundar gillar sånt! =) PS! Den där rosa västen har hon bara för att hon fryser, inte som ett klädesplagg! ;)

Våran lilla Bella är ju bara för söt! Eller våran och våran (hon bor ju hos farmor) men hon är som våran ändå! I och med att vi bor husen mitt emot varandra och träffas så ofta! :D

Bella kanske inte är världens lekfullaste hund, men av de hundarna jag har varit med, har jag aldrig varit med om någon såå kelig & KRAMGO vovve! ;) Det räcker bara att du ropar hennes namn, så kommer hon i full fart till dig och vänder sig på rygg för att bli kliad på magen! Såå kelig! Hon är som ett litet barn! När jag är hos farmor, sover hon alltid brevid mig i sängen, det är så mysigt! Dessutom är hon så mjuk och lagom stor!

Japansk spets heter hundrasen och jag rekommenderar den till er som vill ha en liten och go hund! :) Tikarna är ju i och försig mycket mindre än hanarna men de båda är så söta !

Men nu är det dags att göra i ordning mig inför kvällen ! Natti natti på er!  <3

« 2009-01-22 / 21:00:00 kategori: Allmänt »

En ny dag

« 2009-01-22 / 17:19:41 kategori: Allmänt »


Igår var duktiga jag med familjen och tog den "läskiga" sprutan mot sjukdomarna i Thailand och den var faktiskt inte lika obehaglig som jag hade trott, trots att jag spände mig i armen och fick en himlans värk hela natten dagen efter! Jag hetsade som vanligt upp mig själv hela vägen dit vi skulle, men upptäckte sedan att den inte var lika farlig som jag hade förväntat mig! Jag som trodde att det skulle vara en stor tjock spruta!! ..Vilket det inte var! :)

PS! Något jag inte kommer att glömma som mamma sa till mig,  var: Fanny, det finns värre saker! :) ..Då blev det plötsligt inte lika JÄTTEfarligt längre. Tänk på det ni också ibland, jag lovar, det hjälper!

Det här med sprutskräck är nog tyvärr något jag får leva med resten av mitt liv då det har suttit i så länge jag kan minnas! Det är bara så, allt som har med stora otäcka nålar att göra, hoppar jag gärna över! Jag fick faktiskt höra av sjuksköterskan som vi var hos igår, att hon också var rädd för sprutor!!! Det kanske är så att spruträdda ska arbeta inom vården ändå!? Så, varför inte satsa på det Fanny? :D Men vi alla (hoppas jag) har väl något vi inte gillar eller avskyr? ;) Så nu är det bara att pusta ut och börja räkna ner dagarna till resan börjar närma sig så att jag har något roligt att se fram emot  :D

Jag har en stund försökt att lägga ner lite tid på läxläsningen, men det har inte gått någon vidare jättebra då jag har gjort "lite annat" under tiden ! Det är alltid så för mig, jag kommer alltid på en massa andra saker när jag försöker att fokusera mig på skolan! Fy Fanny! ;) Hur ser din kväll ut? Blir det lite plugg för dig med? :) Tänk, imorgon är det Fredag! Yes, vad sköönt!

Nej, fy vad trött och vimsig jag blir av att sitta framför datorn nu, det får istället bli en mysig filmkväll med familjen, hej så länge! :)
Kram kram,

Nu avslöjas hemligheten =)

« 2009-01-21 / 15:16:47 kategori: Allmänt »
Nu kan jag äntligen förmedla min härliga "secret" till er alla där framför dataskärmen! Jag ska nämligen på en treveckors lång semster till  Thailand i slutet av Februari! :) Det känns bara för bra att få komma bort från det slaskiga Sverige till ett soligt och varmt Thailand! Något jag har riktigt längtat efter, har varit en resa långt här ifrån! ..Och nu har min dröm gått i uppfyllelse! Jag har varit i Thailand en gång tidigare i nästan en månad för 10 år sedan då jag var 5 år, men jag minns knappt något alls från då! Dessutom får lillsyrran Leia som har hunnit fylla fem år då, äntligen få uppleva det underbara Thailland som inte var född sist jag var där! :)

Det är tänkt att vi ska vara lite längre ner i Thailand för första gången då vi förra gången befann oss i huvudstaden, Bankok och  Krabi! De första 10 dagarna ska vi tillbringa i Phucket och sola, bada, äta gott, snorkla, shoppa och gå på lite upptäcksfärder för att sedan resa vidare till lite olika öar i Thailand som vi inte riktigt har hunnit att planera än, men skulle tro att det bland annat blir Ko lanta, Koh samui och  Koh chang.

Har ni varit i Thailand någon gång? Jag vore jätteglad i så fall om ni ville dela med er av några tips därifrån så att jag inte missar något!! :D



Nu behöver jag inte drömma om att befinna mig i paradisbilden som sitter fastklistrad på min min vägg, utan snart få komma dit!!! Ser det inte underbart ut? :)



Den paradisiska solnedgången kommer bli något jag kommer att njuta av var eviga kväll!! .. Och bara det thailändska köket är en av favoriterna! :)

//Kramar på er!

Tisdagens planer

« 2009-01-20 / 17:40:00 kategori: Allmänt »
Idag blir det film, läxläsning, snart  middag, duscha och såklart Semlor som gäller för min del! Ni har väl inte glömt att det är semeldagen idag? ;) Det är ju bara för gott! Särskilt hemgjorda semlor, men idag blev det dessvärre ica maxis semlor! Men de blir nog gott ändå!

Jag har märkt de senaste dagarna att det bara blir mörkare och mörkare nu för tiden!! Vad trist! Då blir man mycket tröttare och mörare dessutom! I skolan håller man på att somna under genomgångarna och jag kan nästan garantera att de flesta lärarna har märkt det på alla! Det känns som att de blir arga på oss bara för att vi är lite trötta!! Fast jag kan förstå dem faktiskt på ett sätt att det känns lite halvtrist att undervisa några elever som suckar och sover!!! :O Men å andra sidan är det den årstiden då alla känner sig trötta. Det är bara att hoppas på att våren kommer tidigare i år, så vi slipper känna att det är kväll nästan dygnet runt! Tänk att man kan bli så påverkad av ljuset!! Man blir genast piggare och gladare med lite solljus! Eller hur? =)

Vi får bara hålla tummarna på att det här blaskiga vädret ska ta slut!! :)

Blir det en semla för dig också idag?

Kram på er!!


Inte vilken måndag som helst!

« 2009-01-19 / 17:46:33 kategori: Allmänt »
Hej på er alla underbara bloggvänner! =)

Nej, inte måndag!!, var det första jag tänkte på när jag steg upp ur sängen imorse! .. En ny dag på veckan med en massa tidiga morgonar!! ..men om jag tänker efter så var det inte så jobbigt som jag hade trott! Nu är jag pigg igen iaf! ;) Än så länge..  :P

När jag var på väg hem från skolan i eftermiddags, mötte jag mamma och sedan hela familjen inklusive farmor utanför vårat hus och jag fick höra världens bästa nyhet så här dags när det är så mörkt och tråkigt ute, som förgyllde min måndag!! :) Jag är så förväntansfull fram till dess:)

Tro nu inte att det är något som kan förändra mitt liv eller något som "nya syskon på g"! Men något stort och roligt var det! :) Så ni får nu gå och fundera ett tag tills jag kommer med den roliga nyheten! ;)

Det doftar ljuvligt gott från köket och en god serverad middag vore inte helt fel! ;) Så det är nog bäst jag går ut och tittar vad som finns på köksbordet! :)

Hoppas att du får en bra måndag! Jag hälsar också allt gott till alla små sjuklingar där hemma!! :)

 
Det kanske blir en liten latte sen också? ;)

"Låt den rätte komma in"- en besvikelse

« 2009-01-18 / 10:36:38 kategori: Allmänt »
God morgon! :) Hoppas att ni har sovit gott!  =0) 

Jag gick nyligen upp och kom på att jag hade några saker att göra så här dags på morgonen..Jag måste nämligen till solna Centrum! På eftermiddagen idag blir det en familjemiddag hemma hos min moster, kusiner samt hennes man. De har varit i Lao och i Thailand, så det blir roligt att få höra hur det har varit och kanske få se foton på deras semesterupplevelse! Som jag har hört, har de upplevt ett och annat! :) Spännande! :D

För mig och syrran, blev det "låt den rätte komma in" igårkväll, och vi blev djupt besvikna! Två vampyrfilmer, twilight och denna svenska regiserade film, går inte ens att jämföra med varandra. Både jag och Melina(syrran) gillar spännande filmer, som vi trodde att denna skulle vara, men var den istället obehaglig! Varken jag eller hon ville se klart den sista halvtimmen då det blev för mycket våld i filmen och mobbning! Är inte det typiskt svenska filmer?? Måste man alltid gå i överstyr? Jag blir bara påmind om den hemska filmen, "Ondskan" när jag såg "låt den rätte komma in", haha..Sedan efter många motgångar, såg vi klart på filmen och fick inte ens se ett bra slut, utan ett allmänt konstigt slut!! Brukar inte oftast svenska filmer ha konstiga slut?? ^^  PS! Alla svenska filmer är inte så, men många!! ;)

Nu är det frukost-time som gäller för mig, ha en riktigt skön söndag!!

Kramar,
Fanny

Huset i Nyköping

« 2009-01-17 / 19:28:14 kategori: Allmänt »


Hej på er alla! Hoppas att allt är bra med er?! Vilken härlig lördagskväll! Det är bara jag och Melina hemma då resten av familjen är hos några bekanta och jag antar att det bli en riktig filmkväll idag :) Idag åkte jag med mamma till Bålsta och jag har även gjort lite ärenden.

Juste, jag tänkte visa er alla som inte har fått se vårat "drömhus" än i Nyköping! Det är jättefiint och flytten börjar redan i början av sommaren! Jag längar som bara den dit! :) Jag tror att huset är 260 kvm2 inklusive dubbelgarage! :)

Har ni några frågor, är det bara att skriva en kommentar så svarar jag så fort som möjligt! Ha en fortsatt superskön lördag!

Kramar,

Som nytt

« 2009-01-16 / 21:52:27 kategori: Allmänt »

Tänk att rum kan bli så stökiga på knappt en dag.. som mitt blev! Fy säger jag bara. Jag trivs som bäst när det är städat måste jag hålla med om! Jag får bara ångest när rummet inte är rent och fräscht och dessutom mår man bättre när allt är rent runt omkring sig har jag märkt! (I alla fall jag!)


Resultatet blev som ett nytt rum efter all sortering, så det var nog värt all tid som jag la ner på städningen! =) Så här blev det :


Åh vad jag kommer att sakna mitt rum när vi flyttar i sommar!! .. Och speciellt min härliga fondvägg! ;) Varje morgon jag vaknar, får jag alltid den känslan att vara utomlands i värmen bland palmerna ;) .. Fast mitt nya rum i det nya huset är jättefint och större dessutom!!


(obs! Mer om flytten kommer sen! )


PS! Jag sitter framför tv-soffan och fick se Laila Bagge som jag inte såg förra fredagen dansa, och hon är ju helt otrolig!! Nu har jag alltså fått någon jag håller på i Let´s dance i alla fall! Go Laila! ;) Måste bara erkänna att Morgan Alling som är med i Let´s dance ,nog har programmets roligaste kropp för att vara så duktig redan nu! Han är pckså en av favoriterna ;)

(Juste, i mitt förra inlägg var jag nog lite förvirrad då jag hade en massa olika tankar samtidigt i huvudet! Jag menade förstås let´s dancedeltagarna och inte idoldeltagarna!! Haha, men strunt i det, jag tror nog att alla ni förstod! ;D Hoppas att du får en trevlig fredagskväll! :)


Många kramar, 
Fanny

 

Thailandssemester

« 2009-01-14 / 20:27:51 kategori: Allmänt »

Näst på tur väntar det efterlängtade programmet "semestersvenskar" klockan 20.00 där vi får följa några som befinner sig i svenskarnas paradisland, Thailand och visar oss runt där på olika ställen! (När inlägget är uppdaterat så har klockan förmodligen passerat 20.00, men då är det bara att slå på kanal 4!)


Jag tyckte att programmet lät intressant! Det kan få en på andra tankar. Kanske visa oss olika sevärdigheter och annat underbart som man själv inte själv har tänkt att utforska! ...Och min familj som är sugna på att åka till Thailand en andra gång!

Jag och Melina var ju bara 5 och 4 år gamla den senaste gången vi var där! Lilla Leia som själv snart är 5 år, har inte ens varit där! Så vi har inte så många minnen kvar sen dess.. det enda jag kommer ihåg, är att jag träffade min första "kärlek" där, haha. Inte kommer jag ihåg vad han heter, men han var svensk i alla fall och jag har några bilder på när vi dansade!

Det är något speciellt med just Thailand! Det är bara så! Man missar något om man inte får se hur vackert det egentligen är där! Samma gäller USA. Jag har bestämt mig att få uppleva någon delstat där någon gång i livet! Men vem, det vet jag inte, men med någon i alla fall! :) Så vi har inte så många minnen kvar sen dess.. det enda jag kommer ihåg, är att jag träffade min första "kärlek" där, haha. Inte kommer jag ihåg vad han heter, men han var svensk i alla fall och jag har någon bild på när vi dansade!
 

Jag(till vänster) och Melina älskade våra småflätor i alla fall! Här är vi på hotellrummet, vintern 98-99.
Hihi, så man skrattar när man ser de här bilderna! Titta bara våra kläder!! Men man får tänka att det var 10 år sedan som bilden togs.. ;)


Ser det inte helt underbart ut? :) I bakrunden får man se härliga palmer och jag(som puttar på fart), min "kill"kompis och Melina som sitter i hängmattan med hennes lekkamrat (hans lillebror)    =)



Jaja, här blev det lite underhållning på restaurangen i Thailand i alla fall :)

Titta nu på programmet, så kommer ni som inte har varit där,förhoppningsvis få en inblick över hur fantastiskt det är i Thailand! :)

Hoppas att ni får en trevlig kväll!

Kram på er!