Dag 6, sol och baddag!

« 2009-02-28 / 14:10:44 kategori: Allmänt »
                                   God kvall - Sawaddi ka! (for er ar det mitt pa dagen!)

Idag har vi mestadels bara badat och solat! Vi vaknade dock med ett fageltjatter och thaitjatter da det var en honsauktion precis utanfor vart hus! Det var bara thailandare dar och det verkade ga hett till!  Vi tyckte att vi gjorde bast i att aka ivag till stranden istallet :)

Pa stranden idag tog mamma pedikyrbehandling, en timme for ca 70 svenska kronor jamfort med Sveriges priser som ar ca 400 kronor! Man ska verkligen passa pa att gora behandlingar nar man ar har! :)


Medan mamma behandlades av samma gulliga tjej som gjorde manikyr/pedikyr och flator pa mig, larde Leia kanna hennes tva barn! Leia lekte hela dagen med barnen. Vi fragade Leia hur de kunde forsta varandra, men hon bara skrattade och sa att det inte var nagra problem! :) Tank om alla hade sa latt att umgas oavsett var man kommer ifran! :)


Snart ar det nog dags for Leia att ta av puffarna och simma pa riktigt! :)
Vi avslutade solandet och badandet med en drink och lite mat pa restaurangen precis ovanfor stranden!


Har ser ni att det inte bara ar jag som ar helt galen i deras "banana shake" :)


Jag glomde att visa er bilden nar Leia red pa elefanten igar! Hon ville sa garna visa er att hon ocksa var modig nog att rida pa elefanten alldeles sjalv! :)

Avslutningsvis onskar jag er en mysig melodifestivalkvall! :) Vi  gar nog upp tva inatt for att folja SVT.se livesandning! Imorgon hoppas vi pa en ny tur med longtailbat, bara det inte ar for blasigt pa havet! :) Pa mandag,  var sista dag har i Nai Harn, Phuket ska mamma och jag nog ut pa en sista shoppingtur i Patong! :) Kramar till er!

Forresten, grattis till alla Marior som har namnsdag idag! :)

Dag 5, Phuket zoo och shopping i Phuket town!

« 2009-02-27 / 17:07:24 kategori: Allmänt »
Hoppas att allt ar bra med er idag, fredag! I skrivande stund ar klockan drygt 23.00, sa hos er ar det eftermiddag nu! :)

Idag har vi varit pa en stor utflykt och hunnit med en massa saker! Trots en hel del akande med tuk-tuken och ett illaluktande och skrapigt Phuket (inget for er som ar radda for rattor), sa blev det en hel del bra shopping och en harlig dag! :)


Efter nagra timmars sol och bad i Nai Harn beach, lamnade vi bilen hemma och tog en tuk-tuk till Phukets zoo. ( Till och med pappa tycker att trafiken ar lite val hektisk i de storre staderna i Thailand. Svart att forsta trafikreglerna har " Om det nu finns nagra:)"


Vi borjade utflykten med en svang till Phukets zoo dar vi systrar blev fotade med varldens sotaste orangutang, Milo :). Leia var till en borjan lite radd, men efter ett tag tyckte hon att Milo var jattesnall! :) 


Jag och Melina fick ocksa bli fotade med Milo som har skulle vara en "cool grabb" ;) Det marktes att han gillade barn och manniskor over huvud taget! :) Haha, han hade en harlig och go mage ma jag saga!

Det blev inte bara krama med apan Milo, utan ocksa apshow, elefantshow och krokodilshow! Jag har aldrig varit med om nagot sa haftigt som krokodilshowen! ...Men jag maste saga att det var riktigt obehagligt ocksa! Jag tankte mest pa de stackars oskyddade krokodilskotarna som var med krokodilerna i vattnet!! Har far ni se lite bilder fran denna show ;)


Snacka om att utsatta sig i onodan! Thailandarna gor verkligen allt for sina turister :)


Det blev aven en kort "elefantridning" pa zoot, men pa Koh lanta ska vi pa en langre elefantrecking :)

Tillslut vagade sig aven Leia upp pa den stora elefanten! :)

Slutligen en bild pa oss syrror! :)

Nu ar det dags for min forsenade efterratt(banana pancake forstas!) Vi hors imorgon igen! Puss och kram fran oss! :)

Dag 4, Snorkling och fard med longtailboat till Coral Island

« 2009-02-26 / 13:05:18 kategori: Allmänt »
Kul att sa manga slakt och vanner hittade hit tillslut! :) Horde att snon har borjat smalta! Just nu borjar denna dag lida mot sitt slut och jag tankte beratta om den efterlangtade snorklingen som vi var pa idag! :)
 
UTFLYKT TILL CORAL ISLAND!


Har kommer var longtailboat inkorandes till land for att hamta upp oss. Vi tog baten fran Ravai som ligger nagra kilometer fran vart hus. Man hyr en longtail en hel dag som kor runt vart man onskar. Vi valde on Coral Island =). Farden dit var en aning vagig men det blev vindstilla efter nagon timme sedan vi kommit fram , phuu:) Tur att Leia hade sin flytvast for har har de inga smavastar att lana ut!

Val framme pa on, fick vi syn pa nagra stora varaner som smog runt bakom en restaurang. Restaurangagarna passade pa att mata dem under tiden vi var dar sa att vi skulle se dem pa nara hall innan de smog tillbaka in i buskarna! De paminde mig om krokodiler som inte direkt ar nagon favorit! Men kul att ha sett dem i alla fall! :)

Har ar den storsta besten av dem alla!! :) Varanen var lika stor som en fullvuxen manniska!


Klart och fint vatten, men kanske inte idealiskt for snorkling da det var sa grunt. Leia tyckte att det var skont att det inte var sa vagigt! Lagom mycket folk ocksa! Pa on bodde det inga manniskor och det fanns inga hotell, utan turister aker ut pa dagsutflykter :)

SNORKLING!
Nar vi hade badat och solat i nagra timmar, bad vi var "longtailskapten" att ta med oss ut pa lite bra snorkling! Det var riktigt harligt att antligen fa uppleva det, men det var nog inte riktigt min och mammas grej! Vi var mest radda for de stora sjoborrarna som fanns i de stora korallreven som mamma for ovrigt holl pa att riva upp benen pa :) Jag forstod mig inte pa andningstekniken och svalde mest bara saltvatten! USCH! :) Pappa tycker nog ibland att det ar jobbigt med "bara karringa och en massa gnall" :)
Jag var inte sa smidig med mina simfotter, sa var kapten fick hjalpa mig upp pa baten igen innan jag valte ut allas vaskor! Jag for nog inse att jag inte har nagon dykarkarriar att vanta! :)


Melina daremot alskade att snorkla! :)


Pa batturen tillbaka till stranden, kande vi alla oss solmatta! Som ni sakert vet, tar ju solen mycket mer pa havet! :) Nu ar klockan sju pa kvallen och vi ska gora oss iordning for restaurangen! Idag blir det en restaurang som ligger precis intill oss! Hittills har det blivit "banana pancake" till efterratt vareviga kvall da vi gar forbi pannkakskillen varje kvall, men ikvall kanske vi ska bryta trenden och prova nagot nytt! :)

Hoppas att  ni far en fin dag var ni an befinner er sa hors vi imorgon igen samma tid! :) Manga kramar fran oss i varmen! <3

Dag 3, Forsta dagen pa Nai Harn beach!

« 2009-02-25 / 15:57:55 kategori: Allmänt »
                                                       Hoppas att det ar bra med er! =)

Klockan har snart hunnit bli 21.30 pa kvallen har i Thailand. Just nu sitter jag framfor datorn och laddar ner lite bilder fran dagens utflykter, medan resten av famlijen tar ett sista kvallsdopp i morkret! Idag blev det en lite senare lunch/middag, sa det blir take away om en stund! Vi har tagit det lugnt idag och njutit av solen! Imorgon blir det daremot en utflykt till en o har i narheten som vi ska aka till med bat och snorkla! Ska bli riktigt spannande! =)

Sa har borjade vi dagen:


Vi gick upp klockan nio pa morgonen och tog ett snabbt morgondopp i poolen da varmen idag var runt 40 grader! =) Leia var som vanligt forst ut i poolen!


Har star mamma och fixar frukost i huset innan  vi ger oss ivag till stranden!


Pa stranden laddade vi dagen med ett stort fat med en massa frascha frukter! SMASKENS!



Jag fick manikyr och pedikyr pa stranden av samma gulliga thaitjej som fixade mina flator igar! =) Hon kunde forvanansvart bra engelska och jag tillbringade nog tva timmar hos henne annu en gang! =)


Resultatet blev jattebra och jag ar sa nojd! Jag ar framst sa imponerad over hur hon kan gora sa mycket, allt fran snygga utbakade flator, manikyr, pedikyr och massage=) Yee hette hon forresten! =)


"Jag och mina(alkoholfria)drinkar" Jag ar beroende =) Det blev en ny sort idag = banana shake! =) MUMS!


Mamma och Melina i vantan pa en drink!


Jag har inte hunnit att shoppa sa mycket an, men har ar nagra klanningar som jag och mamma har hunnit att kopa! Enkla, men fina strandklannigar for ca 40 svenska kronor styck! =)

Jag hoppas att ni far en fortsatt trevlig onsdag! Nu ska jag folja med familjen till en take away restaurang och sedan bli det lite tv-tittande! Vi hors imorgon nar jag forhoppningsvis har lite bilder fran snorklingen! =)

PUSS OCH KRAM!

Dag 2, Vi anlander till vart hus i Nai Harn(sydligaste delen av Phuket)!

« 2009-02-24 / 13:34:16 kategori: Allmänt »
Vad glad jag blir att fler har hittat hit till bloggen! Kanns tusen ganger roligare att skriva resedagboken fran Thailand da=) Tank att det har kommit sa mycket sno hemma i Sverige.. Blir spannande att se om den finns kvar nar vi ar tillbaka! Kul att snon kom lagom till sportlovet i alla fall =)! Idag har solen inte varit lika het som igar, men det gjorde oss inget, da vi maste ta det lite lugnare med solen i nagon dag till for att inte branna oss mer! Huden ar oftast mycket skorare det forsta dagarna, men den vanjer sig snart, hoppas vi! =)

Bilder fran igarkvall =)


Pa vagen hem fran restaurangen stotte vi pa en bananapancakeforsaljare som var helt underbar (inte forsaljaren alltsa, utan pannkakan =)! Mamma och pappa har pratat sa mycket om dessa pannkakor sen vi var i Thailand forra gangen for 10 ar sedan! De hade ratt, de var lika goda som de hade sagt! =)


Smaskens tycker LEIA som antligen blivit kvitt sin magsjuka =0)
Val hemma tog vi ett harligt kvallsdopp i poolen och ratt som det var, fick vi syn pa en liten miniodla pa husvaggen!

Dagens utflykt, dag 2

     
Vi startade dagen med att hyra en bil sa vi latt kan ta oss omkring sjalva! Dar vi bor nu ar det inte sa mycket turister sa det ar inte sa latt att fa tag i tuk-tuk/thailandsk taxibuss! Vi akte till Nai- Harns strand (dar vi nu bor som ligger i sydspetsen av Phuket)  och var dar i stort sett hela dagen!

Melina och jag fick for oss att skaffa inbakade flator.Skont och bekvamt nar vi badar sa mycket. Melina gjorde hela haret och jag halva.




Dessutom var thailandarna dar jattemysiga och trevliga! =) Jag passade  pa att kopa en enkel och skon strandklanning! Denna vita klannig (se bild) fick jag kopa for ca 100 bath, dvs 25 svenska kronor. Man kan verkligen fynda har! =)


..Och sist men inte minst, blev Leia bekant med nagra thailandska tjejer som gav henne nagra snackkrabbor som hon tog med sig till vart hus. De talade om att krabborna tycker om brod och ris, sa hon har matat dem med det! =) Imorgon maste vi byta sand i hinken upplyste de om! Har ar Leia med en av sina kara krabbor! Ar hon inte en duktig matte sa sag? =)

TIPS! Bara 20 minuter fran Karon beach, ar det halva priset pa alla varor och klader! Maten likasa!

Nu ar det dags for oss att ta oss till nagon restaurang, for nu borjar vi alla bli riktigt hungriga! =) Skriv garna en halsning och mamma och pappa halsar till slakt och vanner! Hoppas att ni far en bra dag i snoiga Sverige, sa hors vi imorgon igen! =)


Har ar min blogghjalp och mamma! =)  PS! Hon skulle nog helst vilja ha en egen blogg just nu!

//Kramar fran oss alla i Thailand =0)

Dag 1, nu borjar resedagboken fran Thailand!

« 2009-02-23 / 13:22:04 kategori: Allmänt »

(Pa bilden ar min nya favoritdrink som jag just nu bara alskar, namligen Cocosdrink som serveras i en stor cocosnot! Haftigt tycker jag!)

SAWADDI KA - God kvall! (mitt nylarda thailandska ord) Som ni sakert anar, sa finns det varken a, a eller o har! =) Men jag hoppas att det inte ar till besvar =)


Nu ar vi antligen i Thailand och det ar helt underbart! Resan var dock jobbig da man inte satt bekvamt och hade svart att sova nar det inte var morkt pa flygplanet! Men det var absolut vart besvaret! Nu har vi tre underbara och heta veckor att se fram emot! Just nu sitter jag i varat nyhyrda hus (som har en dator =) som vi fick tillgang till idag! Kanns skont att fa vara lite for oss sjalva nagra dagar! Vi blir kvar har i nio dagar om jag minns ratt och sedan kommer vi att agna resten av semestern pa en massa olika oar! Igar nar vi kom fram till Phukets flygplats var vi valdigt trotta och la oss tidigt for att kunna stalla om rutinerna snabbt och vi sov da pa ett hotell och jag tankte visa lite bilder darifran! =)


Dag 1,
Nu ar vi i Thailand!

Pa bilden, mamma, Leia och Melina pa restaurangen nar vi nyss hade anlandit till Phuket! Den tuffa flygturen firade vi med lite drinkar och god mat!


Till middag tog jag givetvis den efterlangtade nudelratten med kyckling! Alla gronsaker och allt smakar sa frascht har jamfort med Sveriges thairestauranger tycker jag! =)

Vi gick sedan och la oss redan kl. 20.30 thailansk tid (Thailandsk tid ar 6 timmar fore oss) pa hotellrummet for att orka ga upp dagen efter! Sa har sag det ut pa min sang =)



Sa har sag vart hotell ut! Fastan vi endast var dar i en dag, uppskattades det av oss alla, men kandes alldeles forsveskat for var smak! =) Vi bodde mest i poolen da varmen i dag var ca 38 grader varmt plus en stekande sol! Redan har vi nastan brant oss, haha!

Dag 2, Pa stranden

I den heta varmen pa den varma beachen, satt det som en smack med en iskall vattenmelondrink! Ser det inte harligt ut? (=


Nu har vi antligen kommit fram till vart efterlangtade hus! Det forsta Leia gjorde, var att slanga sig i poolen som just nu ags av oss! =)


Har ar stolta Leia med sina nygjorda flator! =)


Har star jag som precis ska ta mig ett svalkande doppi poolen!



Melina utanfor huset! Hon nojde sig med att lasa en bok och sola sig nar vi kom fram! =) (Mer bilder pa huset, vantas senare!)


Jag med solbranda axlar ! Smorjde anda in mig med solskyddsfaktor 30! Far inte vara for ivrig med solen, vi kommer ju faktiskt att vara har i tre hela veckor till ! =)

Efter att ha suttit har och laddat over en massa bilder till denna dator, maste jag ga in i duschen och fixa i ordning mig for att sedan ga med resten av familjen till nagon restaurang i narheten och ata middag. Klockan ar ju faktiskt drygt 19.00  i thailandsk tid! Later kanske konstigt for er, haha! Vi ses i morgon igen och ha det sa jattebra dar  hemma i Sverige! An sa lange vill jag inte aka tillbaka till Sverige =) Jag alskar Thailand!

PS! Till mina bloggvanner, slakt och andra vanner, vore jatteroligt om ni kunde skriva en kommentar! Vill se hur ni uppfattar min resa i Thailand =)

Puss&kram, LA GAWN - Adjo =)


Adjö snöiga Sverige! ;-)

« 2009-02-21 / 15:08:51 kategori: Allmänt »
Förlåt för min dåliga uppdatering idag, men jag har inte gjort något annat än att packa och plugga nu in i det sista! Det är ju så mycket som man måste tänka på när man ska åka bort en lång tid! :) Min mage gör inget annat just nu än att riktigt pirra! För om mindre än tre timmar måste vi ta bilen och ge oss iväg till Arlanda! Skulle ni möjligtvis se eller höra ett flygplan klockan 21.30 ikväll där i närheten, så vet ni att det är vi som sitter i planet! ;-) 

                       

Flygresan(vårat direktflyg) tar ca. 12 timmar och om har jag räknat rätt, så kommer vi fram i thailändsk tid klockan 16.00 på eftermiddagen! Så då gäller det att ställa om rutinerna snabbt, med andra ord att det gäller att sova på planet! ..Vilket jag hoppas att jag kan göra! Har i vanliga fall svårt att somna på plan!

Imorgon börjar nog bloggandet igen då det blir som en liten resedagbok! :) Så häng gärna med! Men nu kommer farmor när som helst och ska färga mina och syrrans ögonfransar en sista gång och ska säga adjö innan vi far iväg! Åh, vad jag kommer att sakna mina nära och kära och er! Men jag får helt enkelt hålla kontakten med hjälp av bloggen ;-)

Hoppas att ni får en toppendag! Och glöm inte att titta på melodifestivalen idag(som jag tyvärr missar..)! Vi hörs imorgon när jag är i Thailand! :)
¨

PS! Jag har hört att det ska var 40 grader varmt i solen! Ska bli spännande om vi kan vänja oss vid värmen där!! ;-) 1000 PUSSAR & KRAMAR Fanny ;-)

Tänkte bara...

« 2009-02-15 / 21:39:57 kategori: Allmänt »
                                                                  ...SÄGA GOD NATT!  <3
                                                   Efter en tids pluggande är jag faktiskt jättetrött!       
                                                                     
Igår när några gäster kom hit, kom lilla 1-åriga Cliff in till mitt rum  och ville sitta i mitt knä. Dessutom ville han se på ett speciellt videoklipp från youtube ;-) Världens kramgoaste lilla kille! (PS! Ber om ursäkt för suddig bild ;-)  

                                                                 KRAMAR & PUSSAR, Fanny

Alkoholfria drinkar ;-)

« 2009-02-15 / 16:49:12 kategori: Allmänt »
Vad sägs som en mysig middag/fest med lyxiga alkoholfria drinkar? Tänkte tipsa er om mina tre favoriter! De är riktigt smaskiga kan jag lova! ;-)

Virgin mojito                                             Citrus cocktail

                                                                     

Allt du behöver är;                             Allt du behöver är;                   
4 cl saft av pressad citron                  2,5 cl apelsinjuice             
4 tsk socker                                          2,5 cl citronjuice
1-2 kvistar mynta                                  Sockerlag
9 cl club soda                                       Fruktsoda
                                                                 
 Virgin mojito
 Gör så här;

Krossa myntan i en mortel,
och lägg det i ett glas tillsammans med sockret.
Häll i limejuicen och rör om. Fyll upp glaset med is och soda.
Pryd sedan glaset med en limeskiva. 

Citrus cocktail
Gör så här;
Häll i alla ingredienser (förutom fruktsodan) i  en
shaker tillsammans med några iskuber. Skaka ordentligt
och häll upp i ett glas. Toppa sedan med lite fruktsoda
och färska citrusfrukter.

Strawberry suprise

Allt du behöver är;
1,5 dl apelsinjuice
2 cl limejuice
2 st jordgubbar
2 cl jordgubbssuryp
Fruktsoda

Gör så här;
Blanda alla ingredienser tillsammans med is i en mixer.
Häll upp i ett drinkglas och tillsätt lite fruktsoda. Garnera slutligen
med en jordgubbe.

LYCKA TILL!

Kramar,
Fanny ;-)

Packdag

« 2009-02-15 / 11:12:32 kategori: Allmänt »
                                                            God morgon kära bloggvänner!  
Jag måste ha vaknat av alla de hemska drömmarna jag drömde inatt! Jag bara flög upp ur sängen! Jag ser alltid fram emot söndagarna på något konstigt sätt då jag ser dem dagarna som lugna och sköna! Gör ni också det? ;-) Så idag blir det bara en riktig hemmadag för mig! Hur ser eran söndag ut? :) Senare idag tänkte jag komma med lite småtips på bloggen, men när jag känner mig något piggare! (:

Dagens bästa; Jag ska börja packa inför resan!



(Tror däremot att jag inte kommer att orka bära på den här stora bagen på resan som lär vara proppfull med kläder! ;-) Meningen är dock att vi inte ska behöva ha rullväskor då det kommer vara besvärligare att släpa på under utflykterna! ;-)

Dagens sämsta; Måste ta fram skolböckerna och börja plugga!
                                                      
PS! Leia ville att jag skulle ta kort på hela "MUSSEgänget" som jag ritade för flera år sedan till henne under resan till Paris! ;-) Inte så speciell kanske, haha! Men jag gillar att rita och teckna! ;)


    
Ha en fortsatt skön, mysig och trevlig söndag! ;-) KRAMAR från mig!
                          

Alla hjärtansdag <3

« 2009-02-14 / 16:05:00 kategori: Allmänt »


Här är ALLA <3 DAG presenterna! Inte trodde jag att jag skulle få presenter! Men den rosa kjolen och den blå klänningen är faktiskt till resan! ;-) Tack kära familj! Har ni fått någon present? :) ..Egentligen kan en kram vara en toppenpresent! ;D

I väntan på att möta upp tjejerna (i morgonrock) vid thairestaurangen fick det bli lite bilder på olika frisyrer, haha! Ibland har man inget annat för sig!



...Fast det slutade med att jag gjorde en vanlig knut där bak! Men ibland måste man ju få testa! Hade jag kommit till thairestaurangen med den där blomman hade de nog undrat vad jag skulle förställa, haha!  Nu måste jag bara fixa lite småsaker, men vi hörs ikväll! PUSS

PS! Hoppas att ni blev lite tipsade av mitt förra inlägg ;-)

Fannys tips och råd!

« 2009-02-14 / 10:52:59 kategori: Allmänt »
Under mina 15 år har jag kanske inte upplevt allt ;-) Men jag kommer tipsa er utifrån mina egna erfarenheter! ;-)



Något som jag upprörs över är ökningen av skövlingen av regnskogen, tjuvjakten på gorillor och dess utrotning! Det finns bara 720 bergsgorillor kvar i världen som är beroende av regnskogen. Gör vi inte något nu, beräknas både gorillor och schinpanser vara utdöda om 10 år!
FÖR DIG SOM VILL BIDRA MED NÅGOT;

*Plantera ett regnskogsträd!
Så kan du hjälpa:
Köp ett Corn Flakespaket och du stödjer paketet med 30 öre, vilket motsvarar en trädplanta!



*Eller för er som vill bidra med något mer, bli gorilla/tigerfadder ;-)



Så här gör du:
För 100 kr i månaden som djungelfadder får du djungelrapporten 4 ggr/år där det rapporteras direkt från fältet.

Du får även en söt liten WWF gorilla.

OBS! Tänk på att du måste vara 18 år för att teckna outgiro! Be annars dina föräldrar om tillstånd att gå med och bidra till en förhoppningsvis bättre värld med fler tigrar och gorillor! ;-)

Har du inte möjlighet att bidra med 100 kr, kan du åtminstone köpa ett Corn Flakespaket kostar ca. 25 kronor! Gorillor och djur överhuvudtaget ligger mig varmt om hjärtat och jag har bestämt mig för att bli fadder med mina föräldrars tillstånd! Några tänkvärda ord är: En kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Tyvärr är det inte bara gorillan och tigrarna som far illa, utan också isbjörnarna ,jättepandorna och späckhuggarna bla. Idag finns det bara 3500 tigrar utspridda i världen och det är en minskning på 96% sedan 1900-talets början.

Spana gärna in hemsidan www.wwf.se

VECKANS RESTAURANGTIPS;
Varför inte en alla hjärtansdagmiddag på Lo scudetto? ;-) Vet nämligen att de har en speciell kärleksmeny idag då jag känner ägaren! Deras hemlagade pasta är suverän!



Restaurang Lo scudetto hittar du på Kommendörsgatan 46, Stockholm.
http://www.loscudetto.se/

MIN FAVORITSHOPPINGSTAD;
Är du lika galen i kläder och skor som jag? Då är Barcelona staden för dig. Rekommenderad tid att åka dit: Maj-September då man kan sola och bada. Många hotell har pool på taket och det finns en strand.

Mammas tips på hotell är: www.barcelonacatedral.com



Skor som vi shoppade i Barcelona;



HUDPRODUKT JAG REKOMMENDERAR;
Har din hud blivit torr och narig i kylan? Köp då buddy butter som finns i alla möjliga dofter! Känns jätteskönt och den hittar du på The body shop för ca. 100 kr ;-) Jag använder min vaniljdoftande body butter dagligen!


VECKANS PLAGG;
Jag använder tunikor eller klänningar för det mesta och föredrar hellre att använda lite enklare klänningar för att sedan piffa till det med långa smycken!

Tex dessa enkla tunikor för 299 kr från http://www.nelly.com/


Här kan du framhäva dina smycken på ett helt annat sätt!

VECKANS BAKTIPS;

Enkla och goda frallor! Bakade dem en kväll då jag var lite småhungrig och det blev uppskattat av de öriga familjen! Pröva gärna gärna lite olika mjölsorter! Alltid kul att prova något nytt!
Receptet är hämtat från www.tasteline.se


175 gr mitt i ugn ca 8 min.
Allt du behöver till ca 45 st är;
2 hg smör
1 dl sirap
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
3 tsk bakpulver
ev. 1½ dl russin
För saftigare bullar, häll i 1 dl filmjölk

Gör så här;
Rör smör och sirap mjukt. Blanda ihop allt. Rulla små bollar och lägg dem glest på smord plåt. De flyter ut. Pensla på lite smält smör eller vatten och pudra sedan över ev lite grahamsmjöl eller havregryn!

Smaklig måltid!

Om du inte har så mycket pengar kvar att handla alla hjärtansdagpresent, går det alltid bra att baka några smarriga kakor! Ett recept som har blivit en av mina favoriter är Leilas cornflakes godis! (OBS! När du köper kellog´s Corn Flakes stödjer du ju samtidigt WWF´s projekt ;-) Då förenar man ju nytta med nöje! ;-)

SISTA MINUTENTIPS TILL DIG SOM INTE HAR SÅ STOR PLÅNBOK ;-)



LEILAS CORNFLAKES CRISPS

Ingredienser c:a 40 st.

100 g ljus mjölkchoklad
1 block nougat (250 g)
1 Burk nutella ( 350 g)
1 liter kellogs cornflakes
300 g mörk kvalitets choklad 70% kakaohalt

Så här gör du:

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat i vattenbad( i en stor skål över kastrull med kokande vatten) Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ned cornflakes i chokladblandningen.

3. Häl upp detta i en liten rektangulär form. 26 X 13cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 X 4 cm breda bitar.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt har smält. Låt svalna under omrörning till c:a 28 grader.

6. Doppa bitarna i chokladen, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler med bakplåtspapper under.

LYCKA TILL!

De är försvinnande goda och är en garanterat uppskattad present! Slå in i cellofanpapper med en rosett och köp en enkel skål och slå in i cellofan med satinband runt.
Slutligen önskar jag en stor alla hjärtansdag kram från mig och önskar speciellt alla som heter Valentin en riktigt bra namnsdag! Själv ska jag på thairestaurang med några vänner och avsluta hemma med melodifestivalen! Tror att Måns Zelmelöv tar hem segern lätt som en plätt (även kallad mums-mumsen)! ;D

Trerätters middag!

« 2009-02-13 / 21:37:44 kategori: Allmänt »
Nu är det äntligen färdigätet för min del och jag känner mig proppmätt efter tre maffiga rätter! Här kommer rätterna:



Vi började med förrätten som var en skaldjurscoctail med avokadorullar! Riktigt gott, men som sagt mäktig!! ;-)



Till varmrätt blev det tonfisk med risotto och till det en fräsch sallad! ;-)



Allt avslutades med en frosen cheesecake och till det, tobleronesås! ;-)

Till min stora förvåning hade jag nog inte behövt stressa iväg till ica maxi för att handla godiset som jag envisades med att jag var tvungen att ha, om jag hade vetat att det skulle bli så här mycket mat! Men man lär sig alltid något nytt! Nog om det, nu är det dags att dansa vidare med resten av tjejerna som är på besök idag till Grease! Ibland måste man ju underhålla de yngre också! ;-)

Ha en underbar fredagskväll! Glöm inte heller att se på vem som åker ut ur Let´s dance ikväll kl. 22.25 ;-) PussÅkram och god natt!

Helg!

« 2009-02-13 / 15:48:19 kategori: Allmänt »
 Åh vad härligt att det är fredag! Den här dagen är riktigt efterlängtad vill jag säga, trots att det är otursdagen idag! Hur har det gått för er? Har ni drabbats av någon otur idag? ;-) För mig brukar inte oturen komma på just otursdagarna, men vem vet, dagen är ju inte över än!

Igårkväll mitt i allt packande och städande kom mamma in med ett packet från www.nelly.com och där fann jag äntligen min betällda klänning som jag hade tänkt att åka i på flyget på väg till Thailand! Som jag nämnde tidigare, så är det alltid svårast att bestämma sig för vad man ska ha på sig på vägen dit då det är sånna temperatursskillnader, men nu är problemet löst! ;-) Med ett linne under, passade klänningen utmärkt på mig! Tyckte att den var lite udda! ;-) Kika gärna in på den hemsidan om ni är intresserade av att beställa något därifrån! 

                                                                                    
                                                                                 Today i´m wearing this ;-)
                                                                                   

Jag valde färgen mörkblå, men den finns möjligtvis i svart! Klänningen är också otroligt skön!

Idag kommer några gäster hit och mina föräldrar är fullt igång med att göra trerätters middag ute i köket! Bilder kommer senare! Känns lite lyxigt med det är något som saknas om jag nu måste vara lite petig! GODIS! Det går inte att vara utan! Eller är det kanske bara jag som är en sån godisråtta? ;-) Så därfår måste jag kila iväg till ica maxi när som helst i det kalla! Men vad gör man! Jag kan nog göra vad som helst för lite godis, haha!  Vi ses senare när jag har köpt mitt måste-ha-godis! TREVLIG HELG! ;-)

Fredagen den trettonde februari

« 2009-02-13 / 07:49:04 kategori: Allmänt »
                                                   God morgon! Hoppas att ni har sovit gott? ;-)

Själv fick jag tvinga mig själv till duschen för att ihuvudtaget inte somna om! Det är så lätt hänt att göra det! Jag kom nyss att tänka på att det är ju faktiskt fredagen den trettonde idag när jag bläddrade i min agenda! OTURSDAGEN. Eller är det inte så man brukar kalla den för? ;-) Jag hoppas att den inte bär mer otur i alla fall! Idag är det ju fredag och helgen börjar, så då vill man ju ha tur, eller hur? ;-)

Nog om det, nu måste jag snart kila iväg till skolan och försöka att få i mig åtminstone någon tugga fil för att inte få en lika kurrande mage som sist i skolan. Har aldrig varit med om att magen kan låta så mycket. Pinsamt!

Vi hörs när jag kommer hem från skolan! Trevlig helg ;-)